Laboratoare ochelari progresivi

Lentilele progressive reprezintă cea mai bună soluţie pentru compensarea presbiopiei, reuşind prin numărul mare de focare să ofere o corecţie a întregului câmp vizual. 

Prin urmare, purtătorii se bucură de o vedere clară la toate distanţele şi un confort excepţional în contextul diferitelor activităţi cotidiene. Spre deosebire de lentilele monofocale si cele bifocale, sunt destinate să refacă capacitatea de a vedea clar la toate distanţele de lucru respectând astfel functiile fiziologice.

Avantaje/dezavantaje

Diferenţa majoră dintre lentilele bifocale şi lentilele progresive este tehnologia mult mai avansată şi mai performantă care sta în spatele lentilelor progresive. Lipsa liniei de desparţire de pe lentilă, contribuie la un aspect normal, modern, fară tendinţe de îmbătrânire ale purtatorului. În plus, lentilele progresive permit vederea intermediară, care este perfectă pentru utilizarea calculatorului.

Probleme ca ceaţa, senzaţia de valuri a imaginii, când se face tranzitia de la vederea pentru aproape şi distanţă, sau oboseala ochilor, dispar odată cu folosirea ochelarilor cu lentile progresive.

Cu un canal de progresie scurt, mediu si lung, lentilele progresive oferă un confort foarte mare, şi un design progresiv ce permite o vizibilitate excelentă la toate distanţele.

Aceste lentile sunt perfecte pentru persoanele care au nevoie de puterea unei lentile bifocale, dar cu un aspect neted, fără demarcaţie vizibilă

Dezavantajul lentilelor bifocale faţă de lentilele progresive este acela că linia de demarcaţie între segmentele de adiţie este vizibilă, ceea ce produce un aspect mai puțin plăcut, iar trecerea de la o dioptrie la alta se face brusc, ceea ce scade confortul vizual.

În cazul lentilelor progresive, trecerea de la zona vizuală de aproape la zona vizuală de distanţă se face continuu, gradat, fără linii de demarcaţie vizibile şi fără treceri bruşte de la o zonă vizuală la alta. În plus, lentilele progresive oferă vedere clară şi la intermediar.

Laboratoarele L’optique Lahovari si L’optique Unirii sunt specializate in montarea lentilelor progressive si  sunt dotate cu echipamente Essilor Visioffice necesare pentru montarea precisă și personalizată a lentilelor Progresive.