Termeni și condiții

Societatea Brina SRL, cu sediul in sr. Harsova, nr. 30, sector 3, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/8244/1999, Cod Unic de Inregistrare 12158889, avand Cod de inregistrare in scopuri de TVA: RO12158889 adresa de e-mail comenzionline@loptique.ro

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Societatea Comerciala Brina SRL. isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara notificare prealabila. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand pagina “Termeni si conditii”.

Acest site este dedicat utilizarii de catre persoanele fizice si juridice, cu exceptia clientilor Corporate. Acestia sunt rugati sa contacteze Corporate Account Manager-ul desemnat contractual.

Inregistrarea ca membru

Pentru a vă putea înregistra, veți avea nevoie de un nume utilizator (adresă de email) și de o parolă.
Sunteți responsabil(ă) de păstrarea în siguranță a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator fiind integral în responsabilitatea dumneavoastră. Sunteți de acord să ne înștiințați imediat, prin email transmis la adesa comenzionline@loptique.ro despre pierderea parolei sau cel mai mic indiciu de activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator.
Pentru a putea comanda produsele noastre, sunteți de acord să furnizați informații reale, corecte, actuale și complete, așa cum sunt detaliate în formularul de înscriere din secțiunea de înregistrare ca membru și sunteți de acord ca aceste date sa fie utilizate in scopul furnizarii produselor/serviciilor comandate. În situația în care această obligație nu este respectată de către dumneavoastră, ne rezervăm dreptul de a bloca accesul la utilizarea serviciului fără nici o notificare prealabilă. 

Protecţia datelor personale

SC Brina SRL se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor si sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti.

SC Brina SRL se angajeaza sa foloseasca datele personale exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale cu privire la acest magazin. Datele dumneavoastra personale vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site.

Nu incurajam SPAM-ul, nu furnizam adresa dumneavoastra de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu comercializam, nu oferim, nu facem schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulgam adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc.

Conform cerintelor noului Regulament al Uniunii Europene nr.679/2016 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC Brina SRL se angajeaza sa administreze in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Pentru exercitarea drepturilor sau pentru orice alte solicitari legate de datele personale prelucrate de Brina SRL, clientii se pot adresa in acest sens in scris, prin email transmis catre adresa comenzionline@loptique.ro.Orice solicitare va primi raspuns intr-un termen rezonabil, ce nu poate depasi 30 de zile calendaristice.

Conditiile de livrare si returnare sunt detaliate in sectiunea dedicata disponibila aici

Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare și pot diferi de produsele comercializate din cauza editării electronice sau manuale a informațiilor primite de la furnizori. Majoritatea ramelor de ochelari si a ochelarilor de soare sunt  însoțiți de toc, acesta putând fi diferit ca model sau culoare.

Stocul online este actualizat zilnic și nu reprezintă un angajament al procesării comenzii. Între stocul online și stocul din magazine pot apărea diferențe datorită procesării simultane.

Garanţia produselor

Brina SRL, în calitate de vânzător/producător de ochelari la comandă, acordă o garanție de 12 de luni pentru produsele vândute prin intermediul www.loptique.ro. Această garanție se acordă de la data livrării produsului către cumpărător/utilizator, în condițiile respectării instrucțiunilor de utilizare detaliate in cele de mai mai jos: 

a. Condiţii de acordare a garanţiei

Garanţia acordată prin prezentul certificat se referă strict la produsul achiziţionat. Nu face obiectul prezentei garanţii prescripţia optometrică prezentată de purtător, pe baza căreia a fost livrat produsul, Brina srl nefiind în niciun fel răspunzătoare pentru corectitudinea datelor înscrise în prescripţia optometrică.

Perioada de garanţie începe de la data eliberării produsului consemnată în certificatul de garanţie. Cumpărătorului i se garantează că produsul va fi reparat gratuit, în cazul defectării acestuia în condiţiile normale de utilizare pe durata perioadei de garanţie. Înlocuirea produsului se va face numai atunci când repararea nu este posibilă. Orice reparare sau înlocuire va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord între vanzator și cumpărător conform legii 449/2003, în termen de maxim 15 zile calendaristice.

La solicitarea acordării garanţiei, cumpărătorul este obligat ca, împreună cu produsul defect, să trimită o copie a facturii și certificatului de garanție primite în colet împreună cu ochelarii. 

Brina srl înregistrează defecţiunile ce fac obiectul garanţiei în anexa de la certificatul de garanţie, “Fișă de evidenţă a intervenţiilor”. Produsele sau părţile defecte, înlocuite în garanţie, trec în patrimoniul Brina srl.

b. Următoarele situaţii anulează acordarea garanţiei:

utilizatorul nu prezintă toate documentele solicitate;

intervenţiile (inclusiv montajul lentilelor) sau reparaţiile executate asupra produsului de către firme și persoane, altele decât personalul calificat al Brina srl;

neconcordanţa dintre produs și caracteristicile înscrise în certificatul de garanţie apărută după momentul vânzării;

schimbarea stării originale a produsului.

c. Următoarele defecte nu sunt acoperite de garanţie:

defecte generate de zgârieturi, deformări, fisuri, distrugeri parţiale sau totale;

defecte generate de nerespectarea de către cumpărător/utilizator a condiţiilor de manipulare, transport, păstrare și utilizarea produsului prevăzute în instrucţiunile de utilizare ce însoţesc produsul;

defecte de orice fel ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, loviturilor, vibraţiilor, expunerii la caldura, la inghet etc

Instrucțiuni de utilizare ochelari de soare/vedere:

a. Utilizarea ochelarilor

Ochelarii nu sunt destinaţi pentru a fi utilizaţi în condiţii extreme care ar putea duce la deterioarea lor (zgâriere, rupere, îndoire, sfărâmare, topire) şi care ar putea pune în pericol integritatea sau sănătatea utilizatorului; privirea directă a soarelui sau a surselor de lumină excesivă, lucrul în zone în care există substanţe chimice agresive, etc.

Durata medie de utilizare a produsului: 24 luni.

b. Manipularea ochelarilor

Recomandari:

nu purtați ochelarii pe cap;

acordați o atenție sporită în utilizarea și manipularea ochelarilor ale căror lentile sunt fixate în montură cu șuruburi sau cu fir de nylon, aceștia fiind mai fragili;

aveți grijă ca suprafața lentilelor ochelarilor să nu între în contact cu suprafețe dure;

manevrați ochelarii cu ambele mâini.

c. Păstrarea şi transportul

Păstraţi şi/sau transportaţi ochelarii numai în port ochelari adaptaţi mărimii acestora;

Nu lăsaţi şi nu folosiţi ochelarii lângă surse de căldură, foc deschis sau alte zone cu temperaturi extreme cum ar fi sauna,uscătoare de păr, aragaz etc.

Nu lăsaţi ochelarii în interiorul autovehiculului, pe timpul verii.

d. Curăţarea

Spălaţi ochelarii folosind doar detergenţi lichizi specifici sau apă şi săpun;

Ştergeţi ochelarii numai cu un material de tip microfibră sau cu şerveţele umede speciale pentru ochelari;

Vă recomandăm ca în timpul operaţiei de curăţare să susţineţi ochelarii cu fermitate în zona punţii nazale;

Nu folosiţi detergenţi agresivi, alcool, acetonă sau alte substanţe similare şi nici serveţele de hârtie.

Plată

Poţi alege dintre următoarele metode de plată:

card de credit/debit

plată la livrare

Card de credit/debit

Dacă alegeți să plătiți cu un card bancar va trebui să introduceți pe o pagină securizată următoarele date:

Numele posesorului de card;

Codul cardului (cele 4 grupe de cifre menționate pe fața cardului, fără spații);

Data expirării cardului;

Codul CVV (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripționate pe banda cu semnatura);

Parola 3D secure (dacă aveți un card înrolat în sistemul 3D Secure).

Înainte de a da ultimul click verificați datele introduse. Dacă informațiile furnizate sunt corecte și dacă în contul de card aveți fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, veți primi un mesaj de aprobare a tranzacției.
Tranzacțiile se vor efectua în lei, indiferent de cardul dumneavoastră, în condițiile agreate cu banca emitentă a cardului.
Politica de securitate a datelor de card – procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele securizate ale furnizorului agreat pentru plati online. Brina SRL nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

Plata la livrare

Plata cu numerar se face în lei, integral, la livrare. În cazul livrării produselor de către curieri, plata se va face către comisionarul care efectuează livrarea.

Fraudă și litigii

Orice tentativă de acces neautorizat la site și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente. Orice conflict apărut între companie și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu iar soluționarea conflictelor este de compententa instanțelor românești de la sediul social al vanzatorului.

Livrare

Livrarea se face NUMAI pe teritoriul României, cu ajutorul serviciilor de curierat rapid Fan Curier, Urgent Cargus sau similar în 2-3 zile lucrătoare, în funcție de disponibilitatea produselor în stoc și de locația clientului. Pentru comenzi cu valoare mai mare de 200 lei, transportul este oferit GRATUIT. Pentru comenzi cu valoare mai mica de 200 lei se percepe o  taxă de transport de 20 lei.

Program de lucru

Program de livrare pentru articolele disponibile „In stoc”

Ziua plasarii comenzii         

Intervalul orar al comenzii         

Ziua livrarii          

luni-joi

inainte de ora 15.00

In ziua urmatoare

 

dupa ora 15:00

peste 2 zile

vineri

pana in ora 15.00

luni

 

dupa ora 15:00

marti

sambata-duminica

la orice ora

marti

Comenzile efectuate în perioada sărbătorilor legale vor fi procesate în urmatoarea zi lucrătoare.

Promoții

Produsele aflate în promoție nu se cumuleaza cu nici o alta reducere sau promotie aflata in desfasurare pe site-ul loptique.ro sau in magazinele L’optique.

Voucherele generate sau primite in magazine pot fi folosite cel mult 6 luni de la data la acre au fost generate.Dupa acest interval, valabilitatea lor expira.   

Legal
Conținutul site-ului (imagini, texte, grafică, logo-uri, baze de date,scripturi) este proprietatea Brina SRL și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor prevăzută de legea română. Folosirea elementelor enumarate mai sus fără acordul scris al Brina SRL se pedepsește conform legilor în vigoare.

Prin utilizarea serviciilor noastre, declarați că sunteți de acord cu cele menționate mai sus.

www.loptique.ro este detinut de BRINA SRL cu sediul in sr. Harsova, nr. 30, sector 3, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/8244/1999, Cod Unic de Inregistrare 12158889, avand Cod de inregistrare in scopuri de TVA: RO12158889

Pentru Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor puteti accesa www.anpc.ro sau www.infocons.ro